Csütörtökönként, 18:00-19:30: szemlélődő imaóra

“Atyám, azt akarom, hogy akiket nekem adtál, ott legyenek velem, ahol vagyok, s lássák dicsőségemet, amelyben részesítettél, mivel már a világ teremtése előtt szerettél.” (Jn 17,24)

Az imádság megélt, bensőséges közösség Istennel. Isten behív minket közösségébe, hogy  ott legyünk Vele, ahol ő van. Ez emberi életünk legnagyobb kiváltsága és méltósága. Az imának egy olyan megszentelt idő és tér kell, ahol megélhetem ezt a közösséget, ahol el tudok rugaszkodni a mindennapi zajtól és rohanástól, és beléphetek a csöndbe, ahol Isten vár.

Az imádimg_20160917_181607ság Isten ajándéka. Nem mi hozzuk létre a találkozást, kölcsönös közeledés ajándéka ez. Isten felém siet, én pedig annyit tehetek, hogy egészen jelenvalóvá és nyitottá válok a befogadására. Az önátadás, odaadás imája ez.

 

A szemlélődő imaórában egy rövid bevezető segítségével megpróbálunk ráhangolódni az Istennel való találkozásra, megtalálni azt a helyes magatartást, mely segít megnyílni Istennek, majd a Szentírás rövid szakaszának hallgatása bevezet Isten szemlélésébe, akinél csöndben ott maradhatok, a kölcsönös szeretet áramlásában.

Az imaóra helye: Verbum Dei Közösség kápolnája, 1055 Budapest, Szent István krt. 7, 3.emelet, 24.
Az imaóra ideje: Csütörtökönként 18:00-19:00A pontos kezdés érdekében kérjük a pár perccel korábban való érkezést!
Az ima után igény szerint lehetőség van egy imatechnikai megosztásra, ami max. fél órát tartana.
A hónap 1. és 3. csütörtökjén 17 órától kézműves, kreatív ráhangolódás klasszikus zene mellett lehetőségét nyújtjuk mindazoknak, akik a sűrű, rohanó hétköznapokban igénynek segítséget a belső lecsendesedéshez, hogy összeszedettebben tudjanak részt venni az imában. A kézműves munkának relaxáló hatása van bensőkre, amely segít abban, hogy egészen el tudjunk engedni mindent, hogy teljesen be tudjunk lépni a belső csönd, az imádság, az Istennel való személyes találkozás terébe. Mindenki magával hozhatja, amivel szívesen foglalkozik, ill. rendelkezésre állítunk anyagokat (pl. felnőtt színezőt, horgolást, kötést, varrást, agyagozást, stb…).

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Nyáron szünetel az imaóra. Következő találkozó: 2017. szeptember 7-én

Comments are closed.