Magunkról

A BUDAPESTI TESTVÉRI KÖZÖSSÉG:

2002. január 18-án létre jött Magyarországi közösségünk. Az Esztergom-Budapest Főegyházmegye nyitottsággal és örömmel fogadott be minket és arra kért, hogy karizmánkkal segítsünk a Magyar Egyház újraevangelizálásában.

Jelenleg három örök fogadalmas misszionárius tartozik a közösséghez:

P1020250

CZUPY ZSUZSANNA M. FMVD

Münchenben született, magyar származású. Jelenleg helyi elöljárónk. 1999-ben lépett be a közösségbe. Noviciátusát San Franciscóban végezte el, teológiai diplomáját Münchenben szerezte meg. 2001 októberében jött Magyarországra. 2011-2013 sikeresen elvégezte a Mentálhigiénés lelkigondozó szakot a Semmelweis Egyetemen.
Jelenleg a Semmelweis Egyetem Mentálhigiénés és Lelkigondozó Segítő Kapcsolat Szolgálatánál dolgozik mint lelkigondozó. Az Ignáci Lelkiségi Központ keretein belül végzi a Lelkigyakorlat kísérő és lelkivezető képzést.

IRIA STAAT FMVD

Kölnben született, német származású. 1991-ben lépett be a közösségbe. Noviciátusát Spanyolországban végezte el, és ott szerzett diplomát teológiában a Verbum Dei közösség teológiai intézetében, Loechesben.
2002 januárjában jött Magyarországra, Zsuzsa nővérrel együtt alapították a magyar közösséget. Az Ignáci Lelkiségi Központ keretein belül végzi a Lelkigyakorlat kísérő és lelkivezető képzést.

BARBARA LUZ VERA VILLAR FMVD

Limában született, perui származású. 1989-ben lépett be a közösségbe. Noviciátusát Kolumbiában ill. Peruban végezte el, teológiai diplomát szerzett Loechesben, közösségünk teológiai intézetében. 2007-ben jött Magyarországra. Jelenleg a spanyol-délamerikai közösség koordinátora.

 

TEVÉKENYSÉGÜNK

  • Imacsoportok, igeiskolák és hittan fiataloknak és felnőtteknek,
  • Lelkigyakorlatok szervezése, vezetése,
  • Lelki gondozás és lelki vezetés,
  • Apostolképzés felnőtteknek, szemináriumok, és lelki programok szervezése.
  • Hetente írunk és küldünk minden napra szóló elmélkedéseket azok számára, akiknek szükségük van lelki impulzusokra.
  • Segítjük a plébániák életét, ahol szentségimádásokat, imádságos találkozókat valamint hétköznapi lelkigyakorlatokat tartunk a híveknek,
  • Családcsoportokat vezetünk, kísérünk, és serkentjük a missziós munkát.
  • Aktív részvétel az Egyházmegye programjaiban