A megszentelt élet új formája: Egyházi Család

„Mi pedig az imádságnak és az ige szolgálatának szenteljük magunkat” (ApCsel 6,4)

 

Sello

A VERBUM DEI MISSZIÓS TESTVÉRI KÖZÖSSÉG, amelyet P. Jaime Bonet Bonet alapított és 1969-ben lett jóváhagyva mint a megszentelt élet szemlélődő-aktív és teljesen apostoli-missziós intézménye. A megszentelt élet intézményei közül egy új kategóriába tartozunk, akiket úgy hívnak, hogy Egyházi Család. Az Egyházi Családok közös struktúrája, hogy a belső magját a testvéri közösség képezi, mely az Istennek szentelt női misszionáriusok ágból, férfi misszionáriusok ágból és missziós házaspárok ágából áll. Körülöttünk pedig a Verbum Dei Missziós Család elkötelezett tagjai vannak, akikkel együtt építjük és segítjük a Verbum Dei Család életét. Célja és szándéka, hogy Krisztusnak apostolokat formáljon minden életállapotú, nemű, fajú vagy szociális helyzetű nép között. 2000 Április 15-én II. János Pál pápa által nyerte el pápai jogú elismerését mint Verbum Dei Missziós Testvéri Közösség. Világszerte több mint 30 országban vagyunk jelen.

Az itt meghallgatható a Közösségünk bemutatkozása a Magyar Katolikus Rádióban az Erőtér című műsorában hangzott el 2017. március 16-án.

 

A Verbum Dei Missziós Testvéri Közösség a VERBUM DEI MISSZIÓS CSALÁD része, amelyhez mindazok a hívők is tartoznak, akik ugyanabban a lelkiségben és küldetésben osztoznak. A Testvéri Közösség három ágból áll:

  1. A női misszionáriusok ága, melyet a cölibátusban élő női tagok képezik, akik a szegénység, tisztaság és engedelmesség fogadalmai letételével Istennek szentelték életüket és teljesen rendelkezésre állnak a közösségben megélt missziós küldetésnek
  2. A férfi misszionáriusok ága, melyet a cölibátusban élő klerikus és laikus tagok képezik, akik a szegénység, tisztaság és engedelmesség fogadalmai letételével istennek szentelték életüket és teljesen rendelkezésre állnak a közösségben megélt missziós küldetésnek.
  3. A missziós házaspárok ága, akik teljes elkötelezettséggel ideiglenesen vagy örökre társulnak a Testvéri Közösséghez és életállapotuknak megfelelően a Verbum Dei karizmájának és küldetésének szentelik magukat.

Mindannyiunkat ugyanaz az eszmény és kölcsönös elkötelezettség egyesít, hogy törekszünk a szeretet tökéletességére és hogy az Ige szolgálata által terjesszük a testvéri szeretetet az egész világon, mely Isten Országának a szíve. Kölcsönösen elkötelezzük magunkat arra, hogy segítsünk egymásnak Krisztus radikális követésében, valamint életformájának és küldetésének utánozásában.   (A VDMTK konstitúcióból, 1-4)