Magunkról

A BUDAPESTI TESTVÉRI KÖZÖSSÉG:

2002. január 18-án létre jött Magyarországi közösségünk. Az Esztergom-Budapest Főegyházmegye nyitottsággal és örömmel fogadott be minket és arra kért, hogy karizmánkkal segítsünk a Magyar Egyház újraevangelizálásában.

Jelenleg négy örök fogadalmas misszionárius tartozik a közösséghez és egy novícia:

CZUPY SUSANNE M. FMVD

Münchenben született, magyar származású. Zsuzsa nővér 1999-ben lépett be a közösségbe. Noviciátusát San Franciscóban végezte el, teológiai diplomáját Münchenben szerezte meg. 2001 októberében jött Magyarországra. 2012-ben tette le örök fogadalmát. 2011-2013 sikeresen elvégezte a Mentálhigiénés lelkigondozó szakot a Semmelweis Egyetemen. Jelenleg az Antropos Mentálhigiénés Módszertani Központnál dolgozik mint lelkigondozó. 2014-2016 elvégezte az Ignáci Lelkiségi Központ keretein belül a Lelkigyakorlat kísérő és lelkivezető képzést, és vállal rendszeres lelki vezetést és lelkigyakorlatok kísérését.

” A hivatás számomra egy elbűvölő kaland az Úristennel. Együtt úton lenni Vele, szemlélni amit az emberek életében cselekszik, egy nagy csoda. A Szentlélek megsúgja, hol van szüksége a segítségemre, és próbálok fülelni és egészen jelen lenni a számára, hogy minél hatékonyabban tudjon dolgozni az emberek szívében. Legnagyobb boldogságom, ha azt láthatom, hogy egy ember élete megújul, felszabadul, igazzá válik és megtalálja igazi értelmét és kibontakozását. És tudom, hogy ez a boldogság az örök életre szól.” (Zsuzsa)

IRIA STAAT FMVD

Kölnben született, német származású. 1991-ben lépett be a közösségbe. Noviciátusát Spanyolországban végezte el, és ott szerzett teológiai diplomát a Verbum Dei Közösség teológiai intézetében, Loechesben. 1998-ban tette le örök fogadalmát.
2002 januárjában jött Magyarországra, Zsuzsa nővérrel együtt alapították a magyar közösséget. Az Ignáci Lelkiségi Központ keretein belül elvégezte a Lelkigyakorlat kísérő és lelkivezető képzést, és vállal rendszeres lelki vezetést és lelkigyakorlatok kísérését.

 

BARBARA LUZ VERA VILLAR FMVD

Limában született, perui származású. Jelenleg ő a helyi elöljárónk. 1989-ben lépett be a közösségbe. Noviciátusát Kolumbiában ill. Peruban végezte el, teológiai diplomát szerzett Loechesben, a Verbum Dei Közösség teológiai intézetében. Perúban, Venezuelában majd Mexikóban szolgálat misszionáriusként.1998-ban tette le örök fogadalmát.  2007-ben jött Magyarországra. Jelenleg a spanyol-délamerikai közösség koordinátora, ifjúságpasztorációval, lelkivezetéssel és lelkigyakorlatok tartásával foglalkozik.

 

NEKANE PERLADO CASAS FMVD

Spanyolországban született. 1982-ben lépett be a közösségbe. 1991-ben tett örökfogadalmat. Columbiában, Mexikóban és Spanyolországban élt és tevékenykedett sokáig. Teológiai diplómát szerzett a VD Közösség teológiai intézetében. 2023-ban jött Magyarországra, hogy a spanyol-délamerikai közösség koordinációját segítse.

 

 

ÁBRAHÁM ANNA FMVD

Tatán született. Magyar származású. Közösségünkkel 2020-ban találkozott először, majd 2023-ban lépett be Közösségünkbe, és elkezdte noviciátusát Angliában. Hebraisztika-Francia szakon végzett a Pázmány Péter Egyetemen, majd Gyógypedagógia szakon az ELTÉN. Mindeddig gyógypedagógusként dolgozott.

„Keresve a választ, hol tudom megélni a teljes es gyümölcsöző eletet, amire Jézus mindnyájunkat meghívott, azt ismertem fel, hogy Jézus szoros követésében, a megszentelt életben. A Jézussal való kapcsolatban elem meg azt az örömöt es szeretetet, amire melyen vágyom. Mikor megismertem a közösséget nagyon vonzó volt számomra a Jézussal való megélt személyes es valódi kapcsolat, mások segítésé ebben, a természetesség, a családiasság, a Szentírással való imádság. A közösségben megtett úton egyre meghatározóbb számomra, hogy megelem, az Ige bennem is testet akar ölteni, formálni es alakítani, es engem formálva, rajtam keresztül másokhoz is el akar jutni Jézus. Szinten ajándékként elem meg a közösségünk nemzetköziséget, illetve, hogy egyházi család vagyunk, férfi, női misszionáriusok, es missziós házaspárok. ” (Anna)

 

TEVÉKENYSÉGÜNK

  • Imacsoportok, igeiskolák és hittan fiataloknak és felnőtteknek,
  • Lelkigyakorlatok szervezése, vezetése,
  • Lelki gondozás és lelki vezetés,
  • Apostolképzés felnőtteknek, szemináriumok, és lelki programok szervezése.
  • Hetente írunk és küldünk minden napra szóló elmélkedéseket azok számára, akiknek szükségük van lelki impulzusokra.
  • Segítjük a plébániák életét, ahol szentségimádásokat, imádságos találkozókat valamint hétköznapi lelkigyakorlatokat tartunk a híveknek,
  • Családcsoportokat vezetünk, kísérünk, és serkentjük a missziós munkát.
  • Aktív részvétel az Egyházmegye programjaiban